De herkomst van Princess Roses

Ecuador

In Ecuador hebben wij twee kwekerijen aan de voet van de vulkaan Cayambe, een uur rijden ten noorden van de hoofdstad Quito. De kwekerijen liggen op 2.850 meter hoogte en zijn gezamenlijk 40 hectare groot. 

Cayambe ligt nagenoeg op de evenaarlijn, waardoor hier 365 dagen per jaar 12 uur per dag de zon schijnt. Ecuador heeft een mild klimaat en kent 6 maanden winter (regentijd) en 6 maanden zomer (zonnig). Het milde klimaat en de intensiteit van de zonnestralen zorgen voor de beste teeltcondities voor rozen. Het is niet voor niets dat rozen uit Ecuador wereldwijd bekendstaan om hun grote bloemen, lange houdbaarheid, uitstekende kwaliteit en intense kleuren. 

Wij produceren in Ecuador een breed assortiment rozen in diverse lengtes: van 30 cm tot en met 120 cm. De rozen worden geteeld in kassen met een computergestuurd klimaatsysteem. Zo creëren we een optimale groeiomgeving met onder andere hoge luchtvochtigheid en een rijke ondergrond. Onze kwekerijen hebben daarnaast ook een vermeerderingsafdeling, verwerkingsruimten, koelcellen en koeltunnels. 

De rozen worden in de kassen en na de oogst continu gecontroleerd op kwaliteit, zoals lengte, rijpte en bloemgrootte. Na het oogsten worden ze op 20 of 25 gebost en goed verpakt voor de reis naar Nederland. De rozen worden per vliegtuig naar ons distributiecentrum in Noordwijk vervoerd; ze zijn dan maximaal twee dagen onderweg. 

Ethiopië

In Ethiopië hebben we een kwekerij op 20 kilometer afstand van de hoofdstad Addis Ababa. De kwekerij ligt bij het Lafto gebergte op 2.300 meter hoogte en is 26 hectare groot. Het klimaat is hier mild. Negen maanden van het jaar schijnt de zon en ligt de gemiddelde temperatuur overdag op 25-30 graden. De regenperiode duurt drie maanden en kenmerkt zich voornamelijk door koude, vochtige nachten. 

In Ethiopië telen wij 15 verschillende soorten FAIRTRADE rozen. Deze rozen worden geteeld op Kokos substraat in moderne kassen. Een geavanceerd irrigatiesysteem zorgt dat de rozenplanten voldoende water en kunstmest krijgen. Via een drainleiding wordt 50% van het gebruikte water opgevangen, gefilterd en opnieuw gebruikt. De kwekerij beschikt verder over een verwerkingsruimte en koelcellen.

De rozen worden in de kassen en na de oogst continu gecontroleerd op kwaliteit, zoals lengte, rijpte en bloemgrootte. Na het oogsten worden ze op 10 gebost en goed verpakt voor de reis naar Nederland. De rozen worden per vliegtuig naar ons distributiecentrum in Noordwijk vervoerd; ze zijn dan maximaal twee dagen onderweg.